Új műfaj születik

Magyarországon eddig soha nem látott különleges és egyedi produkcióval rukkolt elő a fiatal kora ellénre rendkívül rutinos, hazánk legnagyobb színpadjait megjárt, több, mint 10 éves zenei múlttal bíró jóképű lemezlovas THOMX, valamint a Zeneakadémia hegedű és brácsaművésze Nagy Teodóra. A fiatal tehetség egy teljesen új műfajt megalkotva, egy különgleges showal lép színpadra, melyben dance és deep house alapok, hagyományos magyar nép zenei elemekkel fonódnak össze a legnagyobb slágerek, elektronikus dallamok és egy-egy nagy klasszikus feldolgozásának bevonásával. Mindez az élő hangszer varázsával, Teodóra hegedűjátékával színpadra állítva. Saját dalai és remixei egy mindenki számára jól érhető, igényes, szórakoztató és magával ragadó zenei reperoárt képeznek, mely kiváló eleme egy felejthetetlen partynak, fesztiválnak, valamint a rádiókon keresztül is tökéletesen kiszolgálják a hallgatók igényeit, sokszínűségüknek köszönhetően számos korosztályt lefedve.

Az alap ötlet THOMX egyik mentorától Spigiboy-tól érkezett, a lemezlovas ezt követően alkotta meg a saját stílusát, melyet DanceFolk-nak nevezett el. THOMX célja, hogy egy felejthetetlen élményt adjon át a közönségnek és a hallgatóknak dalain keresztül, valamint, hogy a zene segítségével még jobban megismertesse a fiatalokkal a magyar kultúrát és ápolja hagyományainkat.

A fellépéseken leginkább az elektronikus zenéket és a mai slágereket részesíti előnyben, de gyakran előfordul, hogy az elmúlt évtizedek kedvenceit is belecsempészi egy-egy szettjébe, mindezek kiegészülnek Teodóra hegedűjátékával, így megteremtve a képi és zenei élményt a közönség számára.THOMX

THOMX 2013-ban lett a fővárosi Moulin Rouge házigazdája, illetve olyan klubok és bulisorozatok rezidense, mint a siófoki FLÖRT The Club, a Beach Club, és a Hódítás Éjszakája. Többször láthattuk már a Hungexpo színpadán, pl. a Music FM & Lights Off ILLEGAL Szilveszter Party-n és a Total Dance Festivalon. 2015-ben és 2016 elején az ismert lemezlovas, Dj Dominique zenésztársaként működött közre és lépett fel többek között olyan helyeken, mint a Mi Velencénk Fesztivál, az EFOTT, Budapest Park, a Papp László Budapest Sportaréna, a Syma csarnok, a Total Dance Fesztivál, a Veszprém Aréna és a Puskás Ferenc Stadion stb. 2015-16-ban házigazdája volt továbbá a Nyugati téri Remix Dance Club-nak is. A 2017-es esztendőben a budapesti Liget Club Dance Arénájának a csapatát erősítette minden pénteken.

2018 és 2019-ben is találkozhattunk vele hétről-hétre az ország nívós klubjaiban és fesztiváljain. Nagy erőket fordít produceri munkáira, ennek gyümölcseként folyamatosan jelennek meg remixei, saját dalai, klipjei. Legtöbbször Dance és Deep House alapokkal dolgozik és ezeket egészíti ki Magyar népzenei motívumokkal, elemekkel, így alkotta meg saját zeneiségét, melyet DanceFolk-nak nevezett el. Ennek keretein belül elindította saját bulisorozatát a DanceFolk Show-t, ahol egy olyan live act produkcióval lép fel, amelyben az élő hegedű színesíti meg a DJ szettet.

THOMX egyébként otthon érzi magát az elektronikus zene sokféle ágazatában (Club House, Future House, EDM, Nu Disco, Deep House stb...). A karrierje több szakaszában kellett már helytállnia Retro klubokban, különböző színpadokon és fesztiválokon, így az elmúlt évtizedek kedvenceihez is nagy tapasztalattal nyúl.

Referenciák: Moulin Rouge, Remix Retro Disco, Liget Club - Dance Aréna, Total Dance Fesztivál, A Mi Velencénk, Budapest Park - Nagyszínpad, EFOTT, Music FM & Lights Off ILLEGAL Szilveszter Party, Flört the Club, Beach Club, Hódítás Éjszakája, Club Play, Ceglédi Szuperkoncertek, Dunakeszi Fesztivál stb...

TEODÓRA

Hegedű- és brácsaműveszként diplomáztam a Szegedi Tudományegyetemen és a budapesti Zeneakadémián. Azóta is foglalkozom klasszikus zenével, de egyre jobban kezdem beleásni magam a könnyűzenei műfajokba, mert ebben egy másfajta kihívást látok. Játszottam már rockabilly zenekarban, de léptem már fel chill out műsorral is, valamint egy rap formációban is volt alkalmam zenélni. Rendszeres közreműködője vagyok a Magyar Stúdiózenekarnak, ahol szintén fontos, hogy ismerjem a különféle stílusú zenéket.

A jövőben is szeretnék a könnyűzenei műfajokban fejlődni és nagyobb hangsúlyt fektetni az új zenei irányzatokban a vonósokra és élő hangszerekre.